Het reukorgaan is een zeer bepalend zintuig. Emoties worden voor een zeer groot deel bepaald door geuren. De hersenen slaan de geuren (onbewust) op. En roepen weer gevoelens en emoties op zodra de bekende geur weer naar voren komt.

Welke bekende geuren zijn er?

De geuren uit je omgeving, zijn de bekende geuren. Hiermee ga je bewust en onbewust mee om. Deze geuren – emoties associatie, hangen naar mijn mening namelijk ook af van de cultuur waarin je bent opgegroeid. Onder cultuur versta ik in dit verband het geheel van gedragingen en gewoonten die gelden binnen de groep waarin je geboren bent of gedurende je leven, toe gaat behoren.

De geur van de natuur

Indien je tot een groep behoort dat nog dichtbij de natuur woont, zal je geurbeleving sterk beïnvloed zijn door de overleveringen van je voorouders. Je hebt in dat geval een sterke binding met de natuur en kan wellicht instinctief de uit de flora en fauna te destilleren geuren, voor heilzame doeleinden aanwenden.

Het gebruik van geuren

Massages met fijn gestampte eucalyptus bladeren bij verkoudheid, zijn daar een voorbeeld van. Ook zal je dan geleerd hebben welke planten je moet gebruiken om een bepaald effect te weeg ge brengen tijdens een ritueel. Daartoe worden de bladeren en bloemen van bepaalde planten gebruikt voor het samenstellen van bijvoorbeeld een de ziel verheffend bad. Door de bladeren en bloemen al dan niet fijn te wrijven komt de geur van zo een plant vrij, om vervolgens het effect dat aan de aroma van de plant wordt toegeschreven, te helpen bewerkstelligen. Ook zijn het veelal plantendelen die gebruikt worden voor het maken van wierook, eveneens met het doel een bepaald effect te bereiken. Allemaal bekende geuren.

Geuren en geesten

Zo gebruiken de inheemsen de geur van witte salie om de negativiteit in hun woonomgeving of om hun aura heen te verdrijven. Daartoe bundelen zij enkele bladeren bij elkaar en hangen die te drogen. Wanneer de bladeren gedroogd zijn, wordt het bundeltje aangestoken waarna men ertoe overgaat bet huis te beroken. De geur van de brandende bladeren wordt geacht alle vormen van negativiteit te verbannen. Ook zou het helpen om geesten uit je huis te verdrijven. Je kan daarover hier meer over lezen.

geuren marketing

Geuren in de kerk

Indien je een katholieke opvoeding hebt genoten, ben je beslist ook bekend met het bewieroken van de kerk door de geestelijke leider, oftewel de bisschop. Met deze handeling brengt hij een reukoffer aan het altaar terwijl de rook ook een symbool is voor de opstijging van bet gebed. Tevens reinigt hij de kerk en de aanwezigen ook met dit gebaar. Deze uit de oudheid daterende gewoonte had echter ook ten doel de goden gunstig te stemmen alsmede in de tempel de geur van het rottend offervlees te verbloemen.

Mirre

Voor de geurbeleving van jou als kerkganger, betekent de vrijkomen bekende geur van mirre en frankincense een rit terug naar je jonge jaren, toen je samen met je ouders, broers en zussen de kerkdiensten bezocht op een zondagochtend. Afhankelijk van de herinneringen die je aan dat uitje in je geheugen hebt opgeslagen, ervaar je dit reukoffer als plezierig of een handeling die ze naar jou mening kunnen overslaan.

Geurbeleving door de dag heen

Je neus wordt samen met je wakker, nadat het gedurende je slaap ervoor gezorgd heeft dat je haast niets rook. Behalve je eigen natuurlijke geur, de geur van je beddengoed, is de geur van je partner in de meeste gevallen het eerste dat je ruiken zal bij het ontwaken. Daarna neemt de geur die er in je kamer hangt het over. Het is dan ook belangrijk om er voor te zorgen dat deze eerste ochtend geuren aangenaam zijn.

Geurmachine flesjes

Kies je eigen bekende geur

Niemand wordt immers vrolijk van een muffe slaapkamer geur of een geur die je herinnert aan je wasmand vol te wassen kleren. Zit je wasmand vol pas gewassen kleren die ruiken naar je favoriete waspoeder of wasverzachter, dan zorgt die geur er voor dat je in een opperbeste stemming je bed uitstapt. Vervolgens stel je waarschijnlijk je neus bloot aan je persoonlijke badproducten. Tegenwoordig is het hebben van een bad- en huid verzorgingslijn van een bepaald merk in een geur die je aanspreekt, een normale zaak.

Een bekende geur voor fijne gevoelens

Onze aroma’s kunnen zorgen voor fijne gevoelens. Ook dit zijn bekende geuren, maar natuurlijk op een positieve manier gebruikt.

Top Aroma's

NaamDoelPlekPrijs 200 ml
CYPRUS
Rustgevend en activerendThuis, school, kantoor, kleedkamer€ 39,00
FOCUSConcentratieThuis, school, kantoor, laboratorium, studieplekken€ 39,00
FRESHPositief gevoelThuis, school, kantoor, medische plekken€ 39,00
ELEGANTWarm, positief gevoelThuis, school, kantoor, kinderdagverblijf€ 39,00

0 comments on Bekende geuren in ons dagelijks leven

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *