Geurmarketing maakt gebruikt van speciale geuren die iets met de mensen doen. Hier zijn de zomergeuren een goed voorbeeld van. Zelfs de gewone zomergeur die je bijvoorbeeld als eau de toilette in de winkel kan komen, zijn essentieel voor de zomergeur geurmarketing.

WELKE KENMERKEN HEEFT EEN ZOMERGEUR?

Het is bijna zomer! In de lente of zomer zijn we vaak opzoek naar een wat frissere, bloemige geur terwijl we in de winter bijvoorbeeld een zwoele, houtachtige geur zoeken. We kiezen in de zomer sneller een frisse geur, omdat de temperaturen stijgen. De bloemige kenmerken in een zomergeur sluiten natuurlijk perfect aan bij het seizoen. Maar niet alleen bloemige geuren zijn geschikt voor in de zomer. Ook oriëntaalse geuren zijn populair, deze geuren doen ons namelijk denken aan vakantie in een zonnig oord!

TOP VIJF BESTE ZOMERGEUREN EN WAAROM

We hebben een top vijf van de beste niche zomergeuren voor je geselecteerd, allemaal met aparte kenmerken, zodat je toch een parfum uit je favoriete geurfamilie kan kiezen. Alle geuren hebben of een fris of een bloemig karakter.

1. Yves Saint Laurent Mon Paris EDP – Dames

Onze nummer één is deze fruitige geur van Yves Saint Laurent, hij is gelanceerd in 2016. Een fruitige geur is zoet, maar ook fris en zit daardoor eigenlijk tussen de geurfamilies bloemig en fris in. Een echte zomerse geur! Een sensueel effect, voor als je een avondje op terras doorbrengt of een zomerse date hebt. Bevat akkoorden van witte musk, zwarte bes, pioenroos en patchouli.

2. E.Coudray Vanille et Coco EDT – Dames

Deze houtachtige oriëntaalse geur heeft tevens zoete, bloemige noten. Door de toevoeging van kokos, vanille en ylang-ylang, voelt het alsof je op een zonnig eiland bent ergens in het midden van de oceaan! Een heerlijke zomerse geur, gewoon voor overdag. Omdat deze geur in eau de toilette vorm verkrijgbaar is, ruikt hij lichter en is hij minder aanwezig dan een eau de parfum. Door het heerlijke zomerse gevoel is dit onze absolute nummer twee!

3. Montale Paris Rose Elixer EDP – Dames

Op nummer drie zetten we de Rose Elixer eau de parfum van Montale Paris. Zoals de naam al zegt overheerst de geur van rozen, je waant je na het opbrengen ook direct in een rozen tuin. De geur heeft tonen van aardbei, vanille, patchouli en mandarijn. Een fruitige, zoete geur dus die heel geschikt is om overdag te dragen.

4. Il Profvmo Cortigiana EDP – Dames

Deze geur staat op nummer vier vanwege zijn groene, bloemige noten, bij het opbrengen van de geur krijg je direct een ‘landelijk’ idee. Het voelt als een avondwandeling door de natuur. De geur heeft noten van vanille, iris, kersen en vers gemaaid gras en heeft op de achtergrond een verleidelijk karakter. De geur is zowel geschikt voor overdag als voor een zwoele avond.

5. Berdoues Arz El-Rab Cologne – Unisex

Deze fris-kruidige, houtachtige geur krijgt van ons een plekje in deze top 5! De geur is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Voor vrouwen is de geur eerder aan te raden om ’s avonds te dragen en voor mannen gedurende de hele dag. De geur heeft noten van gember, iris en cederhout, hierdoor doet de geur een beetje Arabisch aan. Een fijne geur voor als je op zoek bent naar iets anders of iets nieuws!

Zomergeur: mooi voorbeeld voor de geurmarketing

De geurmachines maken vaak gebruik van verschillende zomergeuren. De zomergeur doet wonderen. Een heerlijke frisse geur die de mensen blij maakt. De zomergeur is er voor iedereen!

0 comments on De 5 beste zomergeuren

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *