Er worden regelmatig 50 primaire geuren gebruikt. Voor de geurmarketing gebruiken wij aroma’s. Deze bestaan uit weer allemaal essentiële oliën. Met steeds drie geurnoten maken wij een geur. Deze zijn natuurlijk te herleiden tot de 50 primaire geuren.

Wat zijn de 50 primaire geuren?

Proeven hebben aangetoond dat alle kleuren zijn samengesteld uit drie primaire of basiskleuren: rood, geel en blauw. Op vergelijkbare wijze is wetenschappelijk vastgesteld dat er vier basissmaken zijn: zoet, zuur, bitter en zout. Op het gebied van de geur echter hebben vergelijkbare onderzoekingen weinig opgeleverd.

Of toch 7 primaire geuren!

Aan de ene kant zijn er onderzoekers die zeven primaire geuren menen te onderscheiden: kamferachtig, muskusachtig, bloemachtig, pepermuntachtig, etherisch, bijtend en rottend. Hun tegenstanders zeggen dat elke geur een primaire is.

Er wordt verschillend over gedacht

De geleerden van de gulden middenweg denken zo’n 50 primaire geuren te kunnen onderscheiden. Eén onderzoeker vatte het resultaat aldus samen: ‘Geuronderzoekers moeten nog altijd aantonen dat geuren in de verschillende categorieën wezenlijk van elkaar verschillen’. Wat wel duidelijk is dat onze uniek aroma’s uit drie gerunoten bestaan. Deze zijn ‘gevuld’ met verschillende geuren, de essentiële oliën.

Top Aroma's

NaamDoelPlekPrijs 200 ml
CYPRUS
Rustgevend en activerendThuis, school, kantoor, kleedkamer€ 39,00
FOCUSConcentratieThuis, school, kantoor, laboratorium, studieplekken€ 39,00
FRESHPositief gevoelThuis, school, kantoor, medische plekken€ 39,00
ELEGANTWarm, positief gevoelThuis, school, kantoor, kinderdagverblijf€ 39,00

Lees nu over geurmarketing

De 50 primaire geuren zijn te gebruiken in de geurmarketing. Lees nu alles over deze site over de geurmachines, geurbeleving en de geurmarketing.

0 comments on De 50 primaire geuren

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *