De marketing van een supermarkt is erg belangrijk. Omdat de reuk heel veel doet met de klanten, heeft de geurmachine in de supermarkt zijn intrede gedaan.

De ‘geurmachine supermarkt’ doet wonderen. Door een specifieke slimme geur in de supermarkt te laten ‘vernevelen’, heb je een unieke supermarkt marketing. De bezoekers blijven langer, kopen meer en komen eerder terug. Soms bewust, maar ook heel vaak onbewust. De geur emotie doet wonderen.

Geuren bepalen mee bij de aankoopkeuzes

Dit is een apart hoofdstuk waar Geurmarketing Retail in schittert. Het letterlijk toepassen van geurbeleving laat mensen meer kopen en langer in de winkel verblijven. Wetenschappers hebben onderzoek verricht en kwamen met hele duidelijke cijfers naar voren.

Wat is het effect van geur in de supermarkt?

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar wat geur in de supermarkt voor effect heeft. Een interessant artikel is Wat is het effect van geur in de supermarkt (bron EFMI.nl)

De stemming van de shopper wordt beter, wat zeer veel positieve gevolgen heeft.

De supermarkt heeft al geuren

Een belangrijk aspect is natuurlijk dat de supermarkt al geuren heeft. Daarom gebruiken wij bij de geurmarketing van de supermarkt onze SCENT E1. Dit is een kleine geurmachine, die door de prachtige lage intensiteit perfect een bepaalde geur kan activeren.

Welke geur heb je nodig in de supermarkt?

Wij maken in een middelgrote supermarkt meestal gebruik van 4 of 5 geurmachines. Hierbij gebruiken we op een subtiele manier diverse aroma’s. Een fruitgeur op de groente afdeling is aangenaam winkelen tussen de normaliter anders ruikende groenten. Een koffieautomaat waaruit verse koffielucht ontsnapt, in de buurt van de koekjes afdeling, zet ook aan tot het kopen van koekjes. Onze lichamelijke reacties vinden vooral plaats via onze neuzen. Hierbij kun je denken aan de volgende geuren:

  • Aardbeien geur: unieke en frisse geur
  • Koffiegeur: bij de koffiemachine en de pakken koffie
  • Groene thee: onze variant heet CYPRUS, een unieke geur voor de supermarkt
  • Orchidee: een subtiele bloemengeur, waar je blij van wordt
  • NILE GARDEN: een geur die letterlijk van alle markten thuis is!

De echte geur van versgebakken brood

Naast de geuren van onze aroma’s, is een echte geur natuurlijk niet te verslaan. Een versgebakken broodlucht zorgt ervoor dat mensen eerder geneigd zijn om iets extra’s mee te pakken van de brood of de koekjes afdeling. Iemand het water in de mond laten lopen is dus mogelijk met het laten rondzweven van de juiste geur.

Citroen of karton

Het gaat in supermarkten niet alleen om dat de juiste geuren op de juiste plaatsen terecht komen, maar ook over het camoufleren van mindere geuren. Bij de schoonmaakmiddelen ruikt het heerlijk fris, en dat terwijl de schoonmaakmiddelen vacuüm verpakt zitten en eigenlijk alleen het karton van de verpakking maar geur afgeeft.

De supermarkt marketing

Een prettige atmosfeer in een supermarkt zorgt ervoor dat klanten langer blijven rondkijken en winkelen. Het wegwerken van geurmachines in supermarkten kan tussen de verschillende plafonds of onder toonbanken en displays. Onze SCENT E1 kan makkelijk aan de muur worden opgehangen. Waarna het met een app bediend kan worden. Geurmarketing met de hulp van geurmachines is zeker de moeite waard en levert aanzienlijk meer winst op.

Geuren wereldwijd

Zowel in het Verre Oosten als in de Verenigde Staten is men al veel langer bezig met geurmarketing dan dat hier bekend is. Hamburgerbakkers zien verkopen aanzienlijk stijgen wanneer er een lekkere lucht rondom het verkoop punt hangt. Er is zelfs een voorbeeld bekend van een bekende donut fabrikant die koffiegeur door geurmachines in de tram liet verspreiden wanneer de tram in de buurt kwam van de donutwinkel. De verkopen stegen aanzienlijk. Wereldwijd zijn er legio voorbeelden te vinden van succesvolle toepassingen van geurmarketing.

De SCENT E1 geschikt voor elke winkel

We bieden verschillende geurmachines aan. Voor elke ruimte en luchtsysteem hebben wij de beste apparaten voor de opitmale geurmarketing. Onze geurmachine supermarkt is de SCENT E1. Lees nu alles om jouw supermarkt marketing te verbeteren,

0 comments on Een geurmachine voor de supermarkt

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *