De geurmarketing speelt tegenwoordig een zeer grote rol in de retail. De geurmarketing retail kan namelijk op 10% meer omzet rekenen als deze goed gebruikt wordt.

Geurmarketing in de retailsector

Geuren hebben een zeer hoge invloed op het beslissingsproces bij aankopen. Het creëert een bepaalde sfeer en beïnvloed daardoor ook de keuze, klanten zullen zich bijvoorbeeld gelukkiger voelen of ontspannen door een bepaalde geur en daardoor sneller tot de aankoop over gaan. Zelf kan je daar als retailer ook op in spelen door het concept geurmarketing retail in jouw business te implementeren.

Wat geurmarketing retail voor jouw bedrijf kan betekenen

De kans is groot dat dit jou helpt om betere verkoopcijfers te behalen. Tegenwoordig wordt geurmarketing retail al veelvuldig toegepast om de verkoopcijfers te doen stijgen. Zo kan een subtiele geur al snel zorgen voor een aankoop-intentie bij de klant. Door een goed gevoel of goede geur in de winkel, zullen potentiële klanten ook langer in jouw winkel vertoeven. Hierdoor is de kans groter dat ze alsnog iets zullen aankopen. Geurmarketing zal er ook voor zorgen dat klanten sneller terugkomen of zal de loyaliteit versterken.Geuren werken namelijk nogal sterk op de emoties en op die manier versterken ze dit.

In welke sectoren kan je het gebruiken

De sectoren waarin geurmarketing wordt toegepast zijn zeer uiteenlopend. Geurmarketing kan bijvoorbeeld gebruikt worden in de horeca (restaurants, hotels, enzovoort) alsook wellness, beautysalons, kapper, speciaalzaken, kledingwinkels, interieurbeurzen, alsook op events of beurzen.

De geursystemen en geuren

Scent-E is een toonaangevende leverancier van geurmachines binnen de geurmarketing. Afhankelijk van u voorkeuren kan je kiezen uit 1 van onze 6 geurmachines. De toestellen werken volledig automatisch, op basis van jouw persoonlijke voorkeuren kan je de momenten van verspreiding en de sterkte van de geur aanpassen. Dit kan allemaal met een APP.

Geurmachines

NaamBereikVerbruikExtraGeschikt voorAromafles (excl)Prijs (excl)
Scent E210 m20,02 ml/uurTestmachine inclusief 2 geuren, oplaadbaarKleine ruimte10 ml€ 99,00
Scent E140 m20,04 ml/uurAPP
Batterij en USB
Thuis, Kantoor, Winkel, Hotelkamer etc.100 ml€ 149,00
Scent E1080 m20,07 ml/uurAPPThuis, Kantoor, Winkel, Hotelkamer, Lobby, Ontvangsthal,120 ml€ 349,00
Scent E100400 m20,3 ml/uurAPP, aliminiumGrote ruimtes1000 ml€ 499,00
Scent E200800 m20,2 ml/uurGeschikt voor AircoGrote ruimtes850 ml€ 499,00
Scent E10001660 m20,4 ml/uurGeschikt voor AircoZeer grote ruimtes2 keer 2500 ml€ 999,00
Zes unieke geurmachines! Op zoek naar iets anders? Laat het ons weten!

Geurmachine geur: 100 ml voor 6 maanden

Onze geurmachines kunnen zeer nauwkeurig ingesteld worden met onze Scent Marketing App. Een belangrijk onderdeel is de geurintensiteit. Soms is de laagste geurintensiteit al voldoende. Dit komt doordat onze unieke aroma’s op de best mogelike manier worden verspreid. Bij deze intensiteit kan je een half jaar met 100 ml aroma doen. En dan kun je gewoon de geurmachine 8 uur per dag zijn werk laten doen.

De stijl en het interieur van jouw retail bedrijf

Bij geurmarketing in retail is het ook belangrijk dat de toestellen niet te hard opvallen binnen het interieur. Vandaar dat Scent-E verschillende opties heeft uitgewerkt die niet te hard opvallen binnen de omgeving en het interieur van uw winkel, die dezelfde sfeer uitstralen als de andere attributen en/of meubilair. Zo kan je onopvallend geur verspreiden. 

Geurmarketing voor iedereen

Indien je totaal niet weet welke keuze te maken of niet veel kennis hebt over geurmarketing retail, kan het een goed idee zijn om contact op te nemen met Scent-E. Ze geven je graag meer informatie over wat jouw mogelijkheden zijn en door hun jaren ervaring weten ze exact wat iets voor jouw winkel zou kunnen zijn. Geurmarketing retail is een niche die niet bij ieder bekend is en ook niet zo vanzelfsprekend is. Je dient namelijk ook te kiezen voor de correcte geuren, geuren die iedere consument positief ervaren.

Geurmarketing retail samengevat

Geurmarketing retail is tegenwoordig nog niet zo erg bekend en zeker niet bij de consument. Vandaar dat het belangrijk is dat de toestellen die zorgen voor de geurverspreiding niet opvallen. En je natuurlijk op een subtiele manier een goede geur kan verspreiden. Geurmarketing retail kan ervoor zorgen dat kanten sneller over gaan tot de aankoop van bepaalde producten in jouw winkel of langer blijven. Waardoor de kans groter is dat ze uiteindelijk niet met lege handen de winkel verlaten. Geurmarketing retail zorgt er ook voor dat klanten loyaler worden en sneller terugkomen. Er zijn dus zeer veel positieve aspecten aan geurmarketing retail. Natuurlijk kunnen de verkoopcijfers beter worden. Maar er zijn ook nog vele ander voordelen. Lees nu alles wat je moet weten over geurmarketing!

0 comments on Geurmarketing retail

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *