Deze site gaat over geurmarketing. Niet gek dat wij weten dat de invloed van geuren echt enorm is. Lees nu in de artikel hoe de invloed van geuren u ook kan helpen.

Op welke manier is er invloed van geuren?

De emoties zijn zeer belangrijk, en die worden voor een zeer groot deel door de geur bepaald. De invloed van geuren is door uitgebreid onderwijs bewezen. Een positieve invloed als je gebruik maakt van de perfecte geurmarketing. Wij geven hieronder enkele voorbeelden op welke manier de geur van grote invloed is.

Etensgeur doet kopen

Geuren hebben een onweerstaanbare invloed op ons gedrag. Zo zorgen winkeliers voor een lekker luchtje om ons sneller te doen kopen. Onderzoekers uit Singapore ontdekten dat wie een prettige etenslucht ruikt, snel overgaat tot het kopen van dingen die niet echt nodig zijn. Mensen worden gulziger zodra zij iets te eten ruiken, zo concluderen de wetenschappers.

Onderzoekers plaatsten een groep mensen in een kamer die naar koekjes rook. Bleek dat vooral de dames nadien wilden gaan shoppen. Daarbij werd kleding aangekocht, ook al hadden ze vooraf gemeld dat ze weinig geld konden spenderen. Een mooi voorbeeld van de invloed van geuren.

De Body Shop

Toen Anita Roddick in 1976 met haar eerste Body Shop begon, lieten voorbijgangers de winkel links liggen. Het succes kwam pas toen ze rozenextract over het voetpad uitgoot. De omzet schoot de hoogte in.

De invloed van geuren op ziekteverzuim

Je mag niet vergeten dat geur een van onze belangrijkste zintuigen is. De herinnering aan een geur werkt veel sterker dan visuele herinneringen. De stimulus roept heel sterke emoties op, omdat hij verbonden is met ons limbisch systeem, dat instaat voor de emotionele beleving. Een Japans bedrijf dat in zijn kantoren geurverspreiders gebruikt, bevordert naar eigen zeggen de tevredenheid van zijn werknemers, waardoor het ziekteverzuim daalt.

Geuren en verpakking

De flarden geur die sommige producten verspreiden, zorgen ervoor dat de consument de verpakking intact laat en toch perfect weet wat hij koopt.

De onbewuste invloed van geuren

Het is een utopie te denken dat je aan de invloed van geur ontsnapt, ook al heb je lak aan publiciteit. Het onderbewuste speelt bij iedereen mee. Een onderzoek toont dat heel duidelijk aan: juist in de groep proefpersonen aan wie we niets vertelden over ons geurexperiment, boekten we de grootste effecten. Ze vonden een geur aangenaam of niet, en daarmee uit. Het maakte zelfs niet uit dat het aroma niet overeenkwam met wat gepromoot werd. Wie wel op de hoogte was van de test, verzette zich tegen zijn onderbewuste en liet kritiek binnensluipen. Al dan niet weten speelt dus een grote rol.

Conclusie invloed van geuren

Door bovenstaande voorbeelden is het wel duidelijk dat de invloed van geuren enorm kan zijn. Kijk eens rond op deze site en leer alles over geuren, geurmarketing en alles wat daarbij hoort.

0 comments on Invloed van geuren

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *