Een zeer bekende geur, een geur die mensen wakker maakt en een geur zeer geschikt voor geurmarketing: de koffiegeur! Een koffiegeur verspreiden zorgt dat er iets gebeurt bij de mensen. En hier maakt de geurmarketing graag gebruik van. Of je nu een extra kopje koffie verkoopt door de het verspreiden van een koffiegeur of je klanten langer in je winkel houdt, een koffiegeur verspreiden kan vele voordelen hebben. Voor wie is een koffiegeur verspreiden zinvol? En hoe kan je een koffiegeur verspreiden? Lees nu alles hierover in dit artikel.

De makkelijkste manier om koffiegeur te verspreiden?

Gelijk maar ons antwoord: een geschikte geurmachine in combinatie met onze speciale Koffie Aroma! Hieronder zie je onze 6 geurmachines. Ze zijn allemaal zeer professioneel en zijn bedienbaar met een app. Een belangrijks aspect voor de keuze is de grootte van de ruimte. Ook het design kan belangrijk zijn. Maar natuurlijk het doel van het verspreiden van de koffiegeur. Onze koffie aroma wordt speciaal gemaakt voor onze geurmachines. Hierdoor kan de geur op een perfecte manier door de ruimte verspreid worden. Dit doen we met koudverneveling en nanotechnologie.

Geurmachines

NaamBereikVerbruikExtraGeschikt voorAromafles (excl)Prijs (excl)
Scent E210 m20,02 ml/uurTestmachine inclusief 2 geuren, oplaadbaarKleine ruimte10 ml€ 99,00
Scent E140 m20,04 ml/uurAPP
Batterij en USB
Thuis, Kantoor, Winkel, Hotelkamer etc.100 ml€ 149,00
Scent E1080 m20,07 ml/uurAPPThuis, Kantoor, Winkel, Hotelkamer, Lobby, Ontvangsthal,120 ml€ 349,00
Scent E100400 m20,3 ml/uurAPP, aliminiumGrote ruimtes1000 ml€ 499,00
Scent E200800 m20,2 ml/uurGeschikt voor AircoGrote ruimtes850 ml€ 499,00
Scent E10001660 m20,4 ml/uurGeschikt voor AircoZeer grote ruimtes2 keer 2500 ml€ 999,00
Zes unieke geurmachines! Op zoek naar iets anders? Laat het ons weten!

 

Waarom wil je een (koffie) geur verspreiden?

Je raadt het misschien reeds; bij geurmarketing speelt hoe je als mens omgaat met hetgeen je ruikt een centrale rol. Tot voor kort lag de nadruk bij het werven en behouden van klanten meer op je audiovisuele capaciteiten. Denk maar aan de billboards langs de wegen, de soms iet wat schreeuwerige commercials en vooral de logo’s van merken die nog steeds subtiel in advertenties of berichten worden verwerkt.

Grote invloed

Thans weet men dat 75% van hetgeen je opneemt uit de omgeving, door geuren wordt bepaald. Mits je verkouden bent, last van sinisitus of een ander probleem met je reukorgaan hebt, ruik je álles om het vervolgens met een bepaald gevoel of situatie te associëren. Koffiegeur verspreiden is bijvoorbeeld een van de geuren die in dit kader worden gebruikt om de klantbeleving en de wijze waarop je een bepaald merk ervaart, te beïnvloeden.

Geur heeft specifieke kenmerken

Elke geur heeft zijn eigen specifieke eigenschappen met een daar aan gerelateerde werking. Elke geurbeleving is uniek.
Zo is bekend dat:

 • lavendel een rustgevend effect heeft en
 • roos de harmonie vergroot. Van;
 • jasmijn wordt gezegd dat het opbeurend werkt terwijl je van ;
 • citroen onder andere een verbeterde concentratie krijgt ;
 • ecalyptus werkt verkmlichtend bij verkoudheid en ;
 • kaneel bevordert je immuunsysteem;

Van koffie wordt gezegd dat het je oppept en je een overall goed gevoel geeft. Je kan hier meer over de overige geuren en hun werking lezen. Indien je zo af en toe de geur van deze oliën met behulp van een waxinelicht houder in je huis of kantoor verbrandt, ben je bezig te doen wat men met geurmarketing beoogt.

Hoe kan je een (echte) koffiegeur verspreiden?

Nu je enig idee hebt hoe geuren je gedrag kunnen beïnvloeden, zal ik je in de volgende paragrafen meer vertellen over de wijze waarop je omzet kan groeien, middels het met koffiegeur verspreiden in je commerciële ruimten. Net las je reeds dat door deze geur je lekkerder in je vel gaat zitten. Koffie herinnert immers aan wakker worden en wordt ook wel met het hebben van genoeg energie en gezelligheid geassocieerd.

Op verschillende manieren de koffiegeur verspreiden

Je kan op een gemakkelijke en goedkope manier een koffiegeur verspreiden door kegelwierook te maken. Hiervoor heb je afhankelijk van de hoeveelheid kegels dat je maken wilt, drie tot vier eetlepels gemalen koffie nodig. Deze vermeng je in een bakje met wat vanille essence en een beetje water totdat je een papje hebt die je in kleine kegeltjes vormen kan. Je kunt er voor kiezen om een bindmiddel zoals Arabische gom aan je mengsel toe te voegen, maar ook er zonder blijven de kegeltjes intact. De kegeltjes laat je een paar dagen goed drogen, voordat je ze kan laten opbranden. Je kan desgewenst ook andere oliën in je mix verwerken, maar koffie gemengd met vanille is reeds een super lekker geurende combinatie die mening klant een kopje koffie met gebak kan laten lusten.

Van echte koffiebonen tot de geurmachine

Je kan ook koffiebonen verbranden, door deze methode, te volgen. Indien je dat allemaal te veel werk vindt, of het plaatsen van wierook en waxinelichtjes niet ideaal is voor je winkel, kan je een koffiegeur verspreiden met behulp van een geurmachine.

Geurmarketing bedrijven

De wonderlijke wereld van geurmachines

Om in grote vertrekken aan geurmarketing te doen, wordt er gebruik gemaakt van geurmachines. Deze moeten volgens scents geurmarketing aan enkele voorwaarden voldoen. Behalve het uiterlijk, grootte en de mogelijkheid tot het al dan niet zelf regelen van de intensiteit van de te verspreiden geur, zijn ook de kwaliteit en het zelf kunnen programmeren van de machine van belang.

Het doel van een koffiegeur verspreiden

Als uitgangspunt nemen wij altijd het doel van het verspreiden van een (koffie) geur. Daarnaast natuurlijk wat voor soort ruimte er is, en hoe intens de koffiegeur moet zijn. Allemaal belangrijkse aspecten waarbij wij graag over meedenken. 

De gekozen geur hangt af van de volgende mogelijkheden:

 • hetgeen je als bedrijfeigenaar wilt bereiken: voorbijgangers je winkel in lokken, ze zich er op hun gemak laten voelen waardoor ze langer blijven en meer kopen dan ze van plan waren ;
 • de associatie die je wilt dat men legt met je merk wanneer ze de geur ruiken: hierdoor wordt de geur onderdeel van je branding. ;
 • het type bedrijf dat je runt. In een verzorgingstehuis pas je andere geurcombinaties toe dan in een café. Een winkel die gespecialiseerd is in kinderkleding zal eerder een zoetige geur verspreiden dan de eigenaar van een horloge unit die koffiegeur verspreiden kan linken aan zijn klanten uit de zakenwereld ;

Geurmarketing ideaal voor koffiegeur verspreiden

Wanneer je de werking van de geurmachines eenmaal doorhebt en die relateert aan de wijze waarop we als mensen geuren ervaren, zal je het met me eens zijn dat geurmarketing ideaal is voor koffiegeur verspreiden als onderdeel van je marketing strategie. Nederland is een koffie drinkend land en jij bent wellicht ook iemand die ’s morgens pas na een paar slokken koffie, in een goed humeur geraakt. Je kan door geurmachines die koffiegeur verspreiden in en om je bedrijf , handig inspelen op deze voorliefde. De geurintensiteit van de door jou gekozen koffiegeur kan je perfect instellen met onze Scent Marketing APP. Hierdoor worden je potentiële klanten als het ware zonder dat ze zich er van bewust zijn, dat je middels een koffiegeur verspreiden apparaat je zaak heb in getrokken.

Voorbeelden van geurmarketing middels koffiegeur verspreiden

Behalve het hier boven genoemde voorbeeld, kan je naar mijn mening ook op de volgende momenten munt slaan uit de aantrekkingskracht die met koffiegeur verspreiden , op ons heeft.

 • Kantine van je bedrijf: door deze geur op een niet al te opdringerige manier in het zitgedeelte te verwerken;
 • Lounge ruimten van je café, ter creatie van een intiemere sfeer tussen collega’s en vrienden kan koffiegeur verspreiden;
 • Kledingzaken gericht op de verkoop van herenkleding, waarbij de geur van zwarte koffie wellicht hun kooplust zal opwekken;
 • Vergaderzalen zodat men alert blijft tijdens de vergadering;
 • Collegezalen van universiteiten en hoge scholen kan een koffiegeur verspreiden, eveneens de alertheid en aandacht van de studenten en docenten helpen vasthouden.

Maar ook als je bijvoorbeeld mannelijke producten verkoopt, kan je je doelgroep aantrekken door in je verpakkingsmateriaal een vleugje koffiegeur te verwerken. Deze strategie wordt door Apple toegepast, waardoor elke nieuwe serie van hun mobiele telefoons bij het uitpakken de bij dit bedrijf horende geur, heeft.alhoewel zij geen koffiegeur verspreiden heeft deze methode wel effect.

Koffiegeur verspreiden werkt

Het uiteindelijk doel van koffiegeur verspreiden is dat de klanten opgewekt én met een aankoop je zaak verlaten. Ook dient de geur de werkprestaties van zowel jou als je werknemers te verhogen. Dat de werksfeer aangenamer wordt gemaakt door koffiegeur verspreiden, is een leuk bijkomend voordeel. Belangrijk voor de effectiviteit van deze vorm van marketing is, dat ook de andere zintuigen in dit proces worden meegenomen. Je begrijpt dat iemand die naar je winkel geleid wordt door het koffiegeur verspreiden via een geurtoestel en bij het binnenstappen ziet en hoort hoe je een werknemer onheus bejegent,  je geur en merk anders zal ervaren dan de persoon die bij het binnenstappen met een vriendelijke glimlach wordt begroet.

Geurmarketing

Hoe wil jij de koffiegeur verspreiden?

Wij zijn benieuwd of één van onze geurmachines (inclusief gratis APP) geschikt is voor uw situatie. Graag helpen wij bij het kiezen van de juiste koffie geur. Onze aroma’s zijn speciaal gemaakt voor onze geurmachines. Dus de best mogelijke geurbeleving is gegarandeerd. Succes met jouw koffiegeur verspreiden.

0 comments on Hoe kan je koffiegeur verspreiden?

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *