De roos, rozenblaadjes, liefde en genegenheid. Hier moet je aan denken als je denkt aan onze rode blaadjes. Het rozenblaadje is zeer speciaal. Ze worden gebruikt voor speciale gelegenheden. Maar hoe zit met de geur van rozenblaadjes.

Hoe het allemaal begon met de rozenblaadjes?

Meer dan 200 jaar geleden, om precies te zijn 41 jaar voor Christus, is er een mooi verhaal ontstaan over rozenblaadjes. Dit was in de tijd van het Romeinse Rijk. Met natuurlijk Marcus en Cleopatra. Meneer Antonius was zeer bazig en eiste dat Cleopatra naar zijn eiland Tarsus zou komen. Maar Cleopatra wilde dat wel, maar liet haar schip met miljoenen rozenblaadjes volladen. De wind stond goed, want op het moment dat het schip aanmeerde, kon je de heerlijke geur van de rozenblaadjes ruiken. De bloemengeur zorgde ervoor dat Marcus direct verliefd werd op Cleopatra. Met als resultaat dat hij direct stopte met oorlog voeren tegen Cleopatra en ze verhuisden naar Egypte. Waar of niet waar? In ieder geval een prachtig verhaal over de enorme invloed van geuren. De rozenblaadjes hebben hun werk gedaan.

Wat is de geur van rozenblaadjes?

Een heerlijk geur, daar zorgen rozenblaadjes voor. Maar hoe kan je deze geur omschrijven? Het is in ieder geval een fris en fruitige geur, een echte bloemengeur. Maar daarnaast kan de rozengeur ook mysterieus en verleidelijk overkomen. De etherische olie wordt gehaald uit de rozenblaadjes. Deze worden namelijk bewerkt, geperst en gedestilleerd. Hiervoor heb je zeer grote hoeveelheden nodig. Voor een kilogram rozenolie heb je wel 3000 kilogram rozenblaadjes nodig.

De roos is een sterk ruikende bloem

Van alle bloemen aroma’s is de roos zeer sterk ruikend. Daarom helpt de rozengeur ook erg goed in de beleving. Want het roept emoties op, en soms ook herinneringen. De prettige geur van rozenblaadjes kan er voor zorgen dat je in een fijne stemming komt. Dit is precies wat de bloemen aroma’s doen: ze zorgen voor een stukje positiviteit.

Onze bloemen Aroma’s

Wij hebben 4 verschillende bloemen aroma’s kant en klaar gemaakt voor onze geurenmachines. Er zijn twee die we hier willen uitlichten:

  • FEMALE: vrouwelijke bloemengeur, afgeleid van Aire Loewe. Heerlijke frisse citrus geuren. Door de combinatie van de geurnoten ontstaat een zeer speciale geur.

TOPNOTEN: Citrus, Aldehydes, Peach, Basil, Neroli, Marigold, Ylang Ylang, Bergamot, Galbanum.

HARTNOTEN: Lirio de los valles, Rosa, Jazmín, Ciclamen, Clavel, Lirio, Incienso.

BASISNOTEN: Ámbar, Sándalo, Roble, Vainilla, Vetiver, Almizcle.

  • MALE: krachtige mannen geur, afgeleid van Dior Fahrenheit. Energieke geur door, maar zeer delicaat en mooi afgerond. Dit allen komt door de unieke samenwerking van de geurnoten.

TOPNOTEN: Hawthorn, Honeysuckle, Lavender, Cedar, Bergamot, Lemon.

HARTNOTEN: Sandalwood, Violet, Cedarwood, Muguete.

BASISNOTEN: Patchouli, Tonka, Amber, Styrax.

Specifieke rozengeur

Daarnaast hebben we ook nog speciale aroma’s. Hierbij hebben we een specifieke rozengeur, de RED ROSE (Symbol of love, romance and full of mystery)

Een echte bloemen geur, waarbij de rozenblaadjes een zeer belangrijke rol spelen:

TOPNOTEN: Geranium en Bulgarian ROSE OIL .

HARTNOTEN: Orchid Lily.

BASISNOTEN: Amber Rosewood

 

 

0 comments on De geur van rozenblaadjes

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *